FORUM ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ ΒΟΛΟΥ

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής

ΔΑΠ - ΝΦΚ ΠΤΕΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ως ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΠΤΕΑ με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ την Δευτέρα 19 Απριλίου του φοιτητικού μας συλλόγου προβαίνουμε στη παρακάτω καταγγελία.
Με βάση προηγούμενη απόφαση για διεξαγωγή γενικής συνέλευσης τη Δευτέρα 19 Απριλίου και κατόπιν συγκλίσεως της, δεν συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός φοιτητών για το όριο απαρτίας, κι ως εκ τούτου με βάση τις καταστατικές διατάξεις μοιραία οδηγούμαστε σε άλλη συνέλευση εφ’όσον κρίνεται απαραίτητο μετά από δύο ημέρες. Αντ’ αυτού, κάποιοι συνάδελφοι αποφάσισαν για μία ακόμη φορά προκειμένου να προλάβουν την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ να κάνουν λάστιχο τις διατάξεις του καταστατικού και να το υποβαθμίσουν στο επίπεδο του κουρελόχαρτου δηλώνοντας θρασύτατα ότι λειτουργεί παρακωλυτικά.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην μεγάλη ενωμένη παράταξη της ( ΠΑΣΠ ΠΚΣ και ΑΡΕΝ) ότι το καταστατικό ενός οποιουδήποτε συλλόγου δεν υπάρχει ούτε για να διευκολύνει ούτε για να δυσκολεύει τις όποιες τυχαίες ομάδες συμφερόντων ανάλογα με τις χρονικές συγκυρίες αλλά για να ρυθμίζει με σαφήνεια τη λειτουργία του συλλόγου μέσα από ένα πλαίσιο δεσμεύσεων για τη τήρηση του, θεμελιωμένο πάνω στο σεβασμό των δημοκρατικών επιταγών.
Επιπλέον επειδή κάποιοι υποστηρίζουνε με περίσσιο θράσος οτι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σαμποτάρει τις συνελελεύσεις λόγω θεματολογίας, θα θέλαμε να τους θυμίσουμε οτι έχουμε ψηφίσει ΥΠΕΡ της πραγματοποιήσης συνελευσέων με παρόμοια θεματολογία πολλές φορές στο παρελθόν εφ’όσον τηρόντουσαν οι διατάξεις του καταστατικού.
Εάν, οι προαναφερθέντες παράταξεις και τα μέλη τους δεν έχουν διαβάσει το καταστατικό, και η κίνηση καταστρατήγησής του ήταν απόρροια αμέλειας, τους καλούμε να το διαβάσουν έστω για πρώτη φόρα, ακόμα και τώρα.
Εάν επίσης αγαπητοί συνάδελφοι το διαβάσατε το καταστατικό και δεν το κατανοείτε προσφερόμαστε να σας το εξηγήσουμε. Εάν όμως δεν γνωρίζετε ανάγνωση λυπούμαστε πολύ αλλά δεν γίνεται να σας καλύψουμε τα μαθησιακά σας κενά από τη Πρώτη Τάξη του Δημοτικού. Καλύτερα να μην ασχολείστε με τον φοιτητικό συνδικαλισμό.

ΔΑΠ - ΝΦΚ ΠΤΕΑ
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ